28. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga- službe za održavanje puteva spremne za zimu-uskladiti rad na suzbijanju nelegalnog prometa duvana

Juče je održana 28. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga na kojoj je jedna od tačaka bila pripremljenost službi za zimsko održavanje puteva na području Zaječarskog upravnog okruga. Druga tačka bile su mere koje su jedinicelokalne samouprave i komunalne inspekcijepreduzele u sprečavanju nelegalnog prometa duvana.

sl-1_28-sednica-saveta-zuo_mediji

„Sve lokalne samouprave sa ovog područja su pripremile svoje službe za ovu zimsku sezonu, obavljena je kompletna smotra mehanizacije, pripremljene su odgovarajuće količine soli i rizle“, rekao je Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga i dodao da se ne zna kakva će zima biti, ali da su lokalne samouprave u stanju da pored postojeće mehanizacije, ako za to bude bilo potrebe, angažuju i dodatnu.

Suzbijanje prometa duvana i duvanskih proizvoda je bila druga tačka sednice, a koliko su inspekcije uspešne govori podatak da je do sada zaplenjeno oko 400 kilograma rezanog duvana. Radna grupa Vlade RS formirana maja meseca počela je sa praćenjem situacije i rešavanju problema nelegalnog prometa ovog veoma traženog akciznog proizvoda. Ovaj sastanak je samo jedan od nekoliko koji će uslediti i u vidu izveštaja informisati ovu radnu grupu.

sl-2_28-sednica-saveta-zuo_sala

Sednici Savetasu prisustvovali članovi:Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga; Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara i dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Pored članova Saveta ovoj sednici su prisustvovali: Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada Zaječara;Miodrag Ivković, predsednik Skupštine opštine Knjaževac; Marija Jovanović, načelnica Opštinske uprave Sokobanja; Branislav Matić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Zaječar; Radoica Gavrilović, Sektor za Vanredne situacije; Bojan Aleksić, direktor Preduzeća za puteve Zaječar DOO; Zoran Jović, načelnik Odeljenja za inspekcijke poslove i komunalnu policiju Grada Zaječara; Vuk Jokić, načelnik Odeljenja tržišne inspekcije Zaječar, Nebojša Vušković, republički inspektor za državne puteve, Vesna Najdanović, sekretar Saveta Zaječarskog upravnog okruga i Dušan Milenković, šef Odseka za opšte poslove u Zaječarskom upravnom okrugu.