Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, u poseti Zaječarskom okrugu, najavljena dalja ulaganja u infrastrukturu, vodosnabdevanje i zdravstvo

Načelnik Zaječarskog upravnog okruga, Vladan Paunović, 28.04.2023. godine dočekao je predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, tokom posete Zaječarskom okrugu. Tom prilikom predsednik je obišao Sokobanju, gde se obratio građanima i najavio početak radova na isključenju za auto-put, kod Rutevca, čime će putovanje do ovog turističkog mesta iz ostatka Srbije biti skraćeno za pola sata. Vrednost investicije je 12 miliona evra. Izjavio je da je u planu takođe izgradnja obilaznice oko Sokobanje, kako kamioni iz rudnika ne bi prolazili kroz glavne ulice banje i dodao da je vrednost ovog projekta 29 miliona evra.

Među značajnim ulaganjima bilo je reči i o rekonstrukciji Specijalne bolnice, a kako bi se uredio deo namenjen  lečenju dece.

Delegacija je u nastavku posete obišla i završne radove na proširenju kapaciteta hotela „Ramonda“ na Rtnju, koji sada ima 58 smeštajnih jedinica, a bilo je reči o daljem razvoju turizma u Boljevcu i okolini, kao i izgradnju 12,5 kilometara kanalizacione mreže.

Poseta je nastavljena obilaskom plantaža voća u Knjaževcu, gde je razgovarao sa voćarima iz knjaževačkog kraja, kao i fabrike za proizvodnju nameštaja „Mobi.“ Rekao je da je Knjaževcu potrebna jedna velika fabrika za preradu voća i povrća kao što je Džervin. Najavio je i 11 miliona evra za rekonstrukciju Doma zdravlja u ovom gradu. 

Slika 1
Slika 2
Slika 3