Председник Републике Србије, Александар Вучић, у посети Зајечарском округу, најављена даља улагања у инфраструктуру, водоснабдевање и здравство

Начелник Зајечарског управног округа, Владан Пауновић, 28.04.2023. године дочекао је председника Републике Србије, Александра Вучића, током посете Зајечарском округу. Том приликом председник је обишао Сокобању, где се обратио грађанима и најавио почетак радова на искључењу за ауто-пут, код Рутевца, чиме ће путовање до овог туристичког места из остатка Србије бити скраћено за пола сата. Вредност инвестиције је 12 милиона евра. Изјавио је да је у плану такође изградња обилазнице око Сокобање, како камиони из рудника не би пролазили кроз главне улице бање и додао да је вредност овог пројекта 29 милиона евра.

Међу значајним улагањима било је речи и о реконструкцији Специјалне болнице, а како би се уредио део намењен  лечењу деце.

Делегација је у наставку посете обишла и завршне радове на проширењу капацитета хотела „Рамонда“ на Ртњу, који сада има 58 смештајних јединица, а било је речи о даљем развоју туризма у Бољевцу и околини, као и изградњу 12,5 километара канализационе мреже.

Посета је настављена обиласком плантажа воћа у Књажевцу, где је разговарао са воћарима из књажевачког краја, као и фабрике за производњу намештаја „Моби.“ Рекао је да је Књажевцу потребна једна велика фабрика за прераду воћа и поврћа као што је Џервин. Најавио је и 11 милиона евра за реконструкцију Дома здравља у овом граду. 

Слика 1
Слика 2
Слика 3