Novogodišnji prijem u Zaječarskom upravnom okrugu

Načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović priredio je 23. decembra 2016. godine tradicionalni Novogodišnji prijem.

slika-01

Kraj godine je pravi trenutak kada trebamo sami sebe da ispitamo, upitamo se koliko smo u mogućnosti da odgovorimo zahtevima, potrebama i aktivnostima koje stoje pred nama, koliko smo spremni da se prilagodimo, da učinimo nešto bolje i da sebe i ljude oko nas učinimo boljima i odgovornijima.

„Kada govorimo o izazovima i iskušenjima, barem kada je država u pitanju, svedoci smo svakoga dana da je iskušenja mnogo, ali da zahvaljujući revnosnoj i vrlo odgovornoj politici Vlade prema narodu, Srbija ne samo da uspeva da se odupre pritiscima i iskušenjima, već slobodno mogu reći, da je Srbija uspela da povrati ono mesto koje joj zapravo i pripada ne samo na Balkanu već i u Evropi. To je mesto stabilnosti i mesto jednog vrlo, vrlo aktivnog političkog faktora u Evropi i svetu“, rekao je Paunović u prisustvu brojnih zvanica.„Ne treba zaboraviti jednu naizgled beznačajnu reč, koja zapravo ima veliku težinu, a to je da svako sutra donosi neki novi dan. Dan će nas sigurno pitati šta je to što smo uradili, da li je to dobro i valjano, da li je to nešto što ispunjava nas, da li nas to činim srećnima i da li to čini srećnima ljude oko nas“, dodao je Paunović.

 

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin G. Ilarion, obratio zvanicama rečima: „Dobro je i da mi budemo odgovorni prema samima sebi, prema svojoj savesti, jer nemoguće je i vrlo teško ostvariti napredak u javnom i društvenom životu ukoliko nema onoga što je uslov za to, a to je vrlina, ne samo poštenje, već i mnoge druge hrišćanske vrline, koje svi nekako pojedinačno podrazumevamo, ali retko objedinjujemo, a vrlo lako vidimo kada nekome drugome nedostaje poneka vrlina“, rekao je Episkop timočki.

Novogodišnjem prijemu prisustvovao je veliki broj zvanica društvenog, javnog i kulturnog života sa područja Zaječarskog upravnog okruga.