Novogodišnji prijem u Zaječarskom upravnom okrugu

Načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović priredio je juče novogodišnji prijem na kome su prisustvovale brojne zvanice iz političkog i javnog života Zaječara i jugoistočne Srbije. Pored ostalih zvanica svečanom prijemu prisustvovao je i episkop Timočki Ilarion, Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog i Miroslav Klnežević, načelnik Boskog upravnog okruga, predsednici timočkih opština, predsednik Skupštine Grada Zaječara Stefan Zankov, predstavnici pravosuđa, policije, obrazovanja, javnih institucija, medija..

DSC03166DSC03207DSC03148 

Jedno od iskušenja koje je ova Vlada postavila je stabilizacija države i postizanje nekog kvalitetnijeg života građana. Bilo je dosta izazova i tokom ove godine, kako na unutrašnjem tako i na spoljnjem planu, bilo je dosta tih pokušaja da mnogi preko tih izazova ono što je urađeno devalviraju, da decentralizuju i na neki način destabilizuju državu. Zahvaljujući naporima Vlade, ne da u tome nisu uspeli već su uspeli da se postave neki osnovni temelji kako bi oni ciljevi koji su zacrtani bili realizovani, rekao je Paunović. Paunović je istakao da su pokrenute brojne inicijative, a jedna od najznačajnijih je svakako, kada je u pitanju Timočka krajina, Koridor Istok, koji će ovom prostoru dati izuzetnu razvojnu šansu. – To je značajno ne samo za Timočku krajinu, već i za celu Srbiju, povezivanje južne Evrope i zapadne sa istočnom. Još jedan značajan projekat je Bogovina, koja će služiti za navodnjavanje u opštinama Timočke krajne, počev od Knjaževca, Boljevca, Zaječara, Bora i Negotina. Ono što se planira kada su u pitanju okruzi je davanje većih ovlašćenja načelnicima i koordinacija lokalnih samouprava prema ministarstvima i Vladi i realizacija globalnih projekata od intetesa za sve građane Timočke krajine i Zaječarskog okruga. Ne može ni jedna lokalna samouprava sama niti jedan pojedinac da privlači investicije za svoje mesto, samo zajednički možemo da delujemo u cilju boljeg života građana, dodao je Paunović. DSC03213DSC03235

On je ovom prilikom prisutnima, ali i građanima poželeo da nađu malo više vremena za sreću, jer je kratak dan za neke lične sujete, da nađu vremen za osmeh, da preispitaju sebe šta su uradili i da obraduju i druge oko sebe. On je svima poželeo da budu još bolji na svojim pozicijama u narednoj godini, jer građani to očekuju od njih. Načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović pohvalio je rad načelnika okruga u Srbiji i istakao da oni pokušavaju ponovo da vrate mesto okruzima koje su nekada imali. – U iščekivanju drugačije zakonske regulative i ovlašćenja mi trebamo da budemo pravi predstavnici Vlade na području naših upravnih okruga. Ja na području svoga okruga pokušavam da koordinacijom sa Vladom Republike Srbije i lokalnim samoupravama, resornim ministarstvima, javnim preduzećima i ustanovama doprinesem da se pokrenu mnoga značajna strateška pitanja, rekao je Jolović.