ЗАЈЕЧАР – Дана 15.03.2023 почела пријава за пензионерске картице, онлајн и у филијалама Фонда ПИО

Обавештавамо вас да je Републички фонд ПИО обезбедио могућност добијања Пензионерских картица нове генерације, које ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, бити коришћене за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

У овај пројекат Фонда укључује се шира друштвена заједница, пре свега Влада Републике Србије, локалне самоуправе, друштвено одговорни привредни субјекти и предузетници који ће обезбедити посебне попусте пензионерима који при плаћању роба и услуга приложе Пензионерску картицу, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће да обезбеде могућност остваривања бенефита по основу бодова. Бодове ће вам обрачунавати Фонд по свакој реализованој потрошњи за коју сте добили фискални рачун.

Сваки пензионер и корисник осталих права из ПИО који је заинтересован за издавање Пензионерске картице, поднеће захтев и добиће картицу, а све обрасце можете преузети овде.